תיקון צנרת ללא הרס – כשהטכנולוגיה מתקדמת ועושה רק טוב
החיים הם באמת תותים כשהכל עובד כמו שצריך, גם אם אנחנו מקטרים קצת פה ושם, אבל אם משהו משתבש, זה כבר לא כזה כיף. וכשמדובר בצנרת הביוב שלנו, זה לא רק מתסכל, זה לגמרי מוריד את רמת איכות החיים שלנו ויוצר אי נעימות ובלגן. ועדיין, חשוב לדעת שבדיוק בשביל זה קיימים אנשי מקצוע, ולמרות שלפעמים זה נדמה כמו נצח, במרבית המקרים שבהם צנרת הביוב נפגמת, התקלה מאותרת ומטופלת במהירות ותוך כמה שעות הכל חוזר לקדמותו.
איך התיקון מתבצע כל כך מהר אתם שואלים, הרי זוהי פעולה שאינה בהכרח פשוטה ושיכולה גם להתארך לימים, תוך שהיא כרוכה בחדירה פולשנית ובהרס של הרצפה או הקירות. ובכן, תנו לנו לחדש לכם. דברים השתנו בתחום האינסטלציה וכיום יש כמה שיטות לתיקון הצנרת, שנקראות בשם הכללי "תיקון צנרת ללא הרס", שמאפשרות לעשות בדיוק את זה – לתקן במהירות וביעילות מה שבעבר לקח הרבה מאוד זמן.
מהן השיטות האלה של תיקון הצנרת ללא הרס? מתי אפשר להשתמש בהן? איך זה עובד? וכמה זה עולה? אנחנו כאן כדי לענות.
תיקון צנרת ללא הרס – מה זה ומתי אפשר לעשות בזה שימוש?
תיקון צנרת מתקשר אצלנו להרס קירות, לפתיחת פתחי ניקוז ולהרבה מים (לא בהכרח נקיים) וסירחון איום. ואכן, בעבר כך היה נהוג ולכן תיקוני צנרת היו כרוכים בשבירה של ריצוף או קירות, בהחלפה תכופה של הצנרת באחת חדשה ובהרבה מאוד סבל וסבלנות לבני הבית.
למזלנו העולם התפתח והטכנולוגיה השתפרה פלאים וכיום ניתן כבר לבצע תיקוני צנרת ללא הרס. מדובר במספר שיטות מתקדמות לתיקון הצנרת, שלכולן עיקרון זהה – החדרה של אמצעי תיקון משוכללים אל תוך צנרת הביוב ותיקון נקודתי שלה, ללא חפירה או חשיפה שלה. ככה בפנים, בתוך הקירות או מתחת לרצפה. בלי לשבור ובלי להרוס.
היתרונות שבתיקון הצנרת מבלי להרוס אותה בולטים באופן יוצא דופן. קיים כאן חיסכון בזמן וחיסכון בחומרים, פעולת התיקון לוקחת מספר שעות בלבד, והיא יעילה בהרבה מתיקון רגיל כמעט בכל פרמטר. כמו כן, התיקון עמיד יותר ומחזיק מעמד לאורך זמן, ועצם העובדה שאפשר לתקן את הצנרת בכמה מקומות במקום בכל פעם להחליף אותה, נותנת גם לכיס שלנו שקט.
יחד עם זאת, לא בכל פעם כשיש סתימה או הצפה בביוב צריך לבצע תיקון ללא הרס. במקרים רבים גם השיטות הישנות והטובות הן פתרון מצוין. בנוסף, כאשר הצנרת ישנה מאוד, פגומה, או אם יש בה כשלים תכנוניים שלא מאפשרים תיקון שלה, לא ניתן יהיה לתקן אותה ללא הרס, ולכן סביר להניח שלא יהיה מנוס מלהחליף אותה.
תיקון צנרת ללא הרס מומלץ כאשר התיקון הסטנדרטי לא עוזר או כאשר יש נזק ממשי לצנרת וצריך להחליף את חלקה או כולה. אחד המקרים הנפוצים של שימוש בשיטת תיקון זו הוא חדירה של שורשי עצים שעם הזמן יוצרים בצנרת סדקים, מתקבעים בה וחוסמים לפסולות את הדרך החוצה. במצב כזה של השתלטות השורשים, מתבצע קודם כל ניקוי וסילוק שלהם, אבחון מידת הפגיעה של הצנרת ותיקון נקודתי שלה.
כיצד מתבצע תהליך תיקון הצנרת ללא הרס?
תהליך התיקון כולל שלושה שלבים:
01. השלב הראשון הוא אבחון דיגיטלי של התקלה בצנרת הביוב והניקוז, תוך צילום פנימי של האזור הבעייתי, בדרך כלל על ידי סיב אופטי, ואיתור מקור הכשל.
02. השלב השני הוא הכנה של התשתית לביצוע התיקון, תוך סילוק וניקוי הצנרת מכל מה שחוסם אותה. זהו שלב קריטי שמטרתו לאפשר תיקון איכותי של התקלה, והוא מתבצע באמצעות רובוטים זעירים בגדלים שונים, שיכולים לתת מענה מדויק כמו למשל על ידי חיתוך בטון, ברזל וענפים עבים שהתמקמו בצנרת, ויישור שלה.
03. השלב השלישי הוא תיקון בפועל של התקלה באמצעות אחת מהשיטות הנפוצות של תיקון צנרת ללא הרס.
מהן השיטות לתיקון צנרת ללא הרס?
כפי שציינו, קיימות מספר שיטות לתיקון צנרת ללא הרס, ומביניהן אלו המרכזיות:
שיטת השרוול שבה מחדירים חומר דחוס בצורה של גליל דק מצופה בדבק אפוקסי ישירות דרך צנרת הביוב אל מוקד הבעיה. כאשר חומר זה ממוקם היטב היכן שצריך, מנפחים אותו באופן כזה שהוא אוטם לחלוטין את הצנרת.
שיטת הטלאי (PATCH) שמותאמת מאוד למשימות נקודתיות ושמבוצעת באמצעות יריעת פיברגלס צפופה מאוד הספוגה בדבק סיליקט ייחודי שאחת התכונות שלו שהוא מתקשח לאחר המריחה שלו. יריעה זו מולבשת על פקק תיקונים ייעודי שמוחדר ישירות אל מוקד הנזק, שם מנפחים אותו כך שהיריעה הצמודה אליו נדבקת לצנרת ואוטמת אותה מכל הכיוונים.
שיטת הציפוי האפוקסי שבה הרובוטים הזעירים שמוחדרים לצנרת מזהים את מיקום התקלה ומבצעים תיקון שלה באמצעות התזה של חומר אפוקסי, שלאחר התקשות שלו הוא יוצר שכבה חדשה, קשיחה ועמידה לאורך זמן.
מתי תדעו שכבר אין ברירה ושצריך לתקן את הצנרת?
האמת היא שהתשובה על השאלה הזו פשוטה מאוד, אתם פשוט תדעו.
כאשר הצנרת עובדת כמו שצריך לא תרגישו שום צורך לתקן או אפילו לבדוק אותה, להיפך, אתם תשאפו להשאיר אותה בדיוק כפי שהיא ותתפללו שלא ייגרם לה נזק, ולו המזערי ביותר. אבל אם יש פתאום פיצוץ בצנרת הבניין, או סתימות והצפות שחוזרות על עצמן, או בכל מקרה אחר שבו אתם מרגישים שהצנרת "מזייפת" וכבר לא מתפקדת כפי שהיתה בעבר, זה הזמן להזמין איש מקצוע שיאבחן את הבעיה. אנו חוזרים – הזמינו איש מקצוע, אל תנסו לתקן בעצמכם. לרוב זה ייגמר בנזק גדול בהרבה ובעלויות גבוהות מאוד.
בנוסף, המלצה שלנו היא לבדוק, ואם אפשר גם לחדש את הצנרת, כאשר אתם משפצים או עוברים דירה לבניין או לבית שגילו מעל 10 שנים. בפרק זמן כזה הצנרת אמנם יכולה להתנהג כרגיל, אבל קיים בלאי טבעי שעושה את שלו, ואם במילא אתם נמצאים בתקופה של רעש וכאוס, אז על הדרך כבר כדאי לנצל את הזמן ולבצע בדיקה מקיפה של הצנרת, תוך הבנה שייתכן ותידרשו להחליף או לחדש אותה.
כמה עולה תיקון צנרת ללא הרס?
העלות של תיקון צנרת ללא הרס נע בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים, תלוי באיזו שיטה מחליטים להשתמש ומה הכי מתאים מבחינת התהליך. תיקון בשיטת הטלאי מתחיל מ-3,000 ₪ לערך, ואילו תיקון באמצעות שרוול יכול גם להגיע ל-50 אלף ₪. ההבדל בין הסכומים משתנה לפי תנאי השטח, אורך הצנרת ומורכבות התקלה, אך עדיין, בהחלט לא מדובר בתיקון זול. יחד עם זאת, יש לזכור שתיקון ללא הרס עמיד ביותר ויכול לפתור לכם תקלות חוזרות שנמשכו שנים, וזה בוודאי לא דבר של מה בכך.
ממליצים לכם להיכנס אל מחירון עבודות אינסטלציה של אתר טוב תודה.
בהצלחה!