פרגולה חשמלית – כי למה לבד אם אפשר עזרה?
אחת ההתלבטויות המרכזיות שיש לבעלי בתים פרטיים בבואם להחליט לגבי מראה החצר או הגינה היא התקנת פרגולה. הרי לשם מה יש חצר אם לא כדי לארח חברים או לבלות אחר צהרים רגוע עם המשפחה ואפילו סתם להתרווח בנוחות, לקרוא ספר או לשמוע מוזיקה?
אבל פרגולה לבד לא מספיקה, בטח לא בימי הקיץ הישראלי הלוהטים שבהם השמש קופחת כמעט בכל שעות היום. הפתרון לכך הוא כמובן קירוי לפרגולה, וכאן יש מגוון אפשרויות בחירה, החל מקירוי עם מחצלות במבוק וכלה בסנטף או פיברגלס, כל קירוי והיתרונות שלו. אבל יש קירוי אחד שעולה על כולם – סוכך חשמלי, או כפי שאומרים – פרגולה חשמלית.
מה זו פרגולה חשמלית? ממה היא עשויה? כיצד היא פועלת? וכמובן, כמה היא עולה? על כל אלה נענה לכם במאמר זה. מוזמנים לקרוא.
מהי פרגולה חשמלית
פרגולה חשמלית היא פרגולה סטנדרטית מקורה, שבנוסף מצוידת גם במערכת אוטומטית, חשמלית או ידנית, שמווסתת את הפתיחה והסגירה של קירוי הגג, בהתאם לעונות השנה, לשעות היממה ולצרכים האישיים שלכם. הפרגולה עצמה יכולה להיות עשויה מכל חומר גלם שתרצו ושאתם אוהבים – פרגולות עץ, אלומיניום, ברזל או כל שילוב אחר, אך הקירוי עצמו מורכב בדרך כלל מאלומיניום, שהוא חומר גלם קל ונוח מאוד לעיבוד ושמגיע באינספור דוגמאות, גם בכאלה שיכולות להתחפש ולהיראות בדיוק כמו סוג חומר הגלם שממנו מורכבת הפרגולה עצמה. כלומר, אם אתם מאוד אוהבים עץ ובחרתם בו לבנייה של הפרגולה, תוכלו להתקין קירוי אלומיניום בעל דוגמת עץ, וכך לבצע התאמה עיצובית בין שני האלמנטים.
הקירוי עצמו נראה כמו תריס עם רפפות שאת כיוונן ניתן לשנות בעזרת שלט וכך לפתוח ולסגור אותן בזוויות שונות, תוך ויסות על כניסת האור והרוח אל הפרגולה. מנגנון הפתיחה והסגירה יכול להיות ידני, באמצעות מנואלה שאתם מפעילים, או מנגנון עצמאי, על ידי חיבור לחשמל, כשההבדל העיקרי ביניהם הוא כמובן המחיר.
סוגי פרגולה חשמלית
ישנן דוגמאות מגוונות לקירוי של פרגולה חשמלית, והן מגיעות במגוון גדלים. אלו הם 3 סוגי הקירויים הבולטים ביותר:
01. קירוי שטוח – סוג הקירוי הנפוץ ביותר, בעיקר מפני שיש לו את טווח התנועה הגדול ביותר ומכיוון שהוא יכול להשתלב מבחינה עיצובית עם כל פרגולה. קירוי זה הוא בעל בסיס שטוח בעל רפפות מתכווננות ב-180 מעלות, בהתאם לצורך.
02. קירוי מתקפל מדורג – סוג קירוי זה מותקן בשיפוע. יש לו חלק שטוח שמותקן על חצי הפרגולה, כשמעליו מותקן בשיפוע החלק השני שיכול לעלות ולרדת וכל להכניס את האור והאוויר. סוג זה של קירוי מספק למעשה שטח נוסף לפרגולה מפאת הזווית שלו.
03. קירוי בצורת A – סוג קירוי שנראה כמו משולש. יש לו 2 חלקים שנפגשים ביניהם ושלכל אחד מהם יש רפפות שמורכבות בזווית של 45 מעלות ומעלה.
היתרונות החשובים
נוחות וזרימת אוויר – רוב הזמן הטמפרטורה בחוץ אינה אידיאלית. היא חמה מדי או קרה מדי, ולעיתים גם מלווה ברוחות חזקות, תנאים שמראש מהווים את הסיבה המרכזית להתקנת קירוי לפרגולה. יחד עם זאת, פעמים רבות הסוככים הסטנדרטיים שמותקנים על הפרגולה אמנם חוסמים את הרוחות או את החום, אך בו בזמן גם את זרימת האוויר בתוכה.
התקנת סוכך חשמלי לעומת זאת, מאפשרת לכם לשלוט על הפתיחה והסגירה שלו בזווית הרצויה לפי בחירתכם, באופן כזה שמכניס אל הפרגולה בריזה וצל ונותן לכם ליהנות מהטבע באופן מושלם ולא משנה מה מזג האוויר בחוץ.
התאמה מראש ובשליטה מרחוק – אם יש לפרגולה שלכם מערכת חשמלית, ניתן להגדיר מראש באמצעותה את כוונון הרפפות. כך שאם אתם רוצים לקבוע מראש פתיחה או סגירה של הקירוי בשעה ובזווית מסוימת, בין אם באופן חד פעמי ואפילו ובין אם מספר פעמים ביום, ואפילו באופן מיידי (אם למשל מתחיל פתאום גשם והקירוי פתוח), תוכלו לעשות זאת על ידי תכנות המערכת עצמה או בשליטה מרחוק על ידי אפליקציה.
חיישני גשם להתאמה מיטבית – חלק מהפרגולות החשמליות מצוידות גם בחיישנים שיכולים לזהות את עליית הלחות באוויר, טרום הגשם, ובהתאם לכך לסגור את הרפפות. יתרה מכך, כאשר הגשם מפסיק, אותו חיישן יכול גם להשאיר את הרפפות סגורות או לפתוח אותן שוב, בהתאם להגדרה שלכם.
פרגולה חשמלית - מחיר
מחירה של פרגולה חשמלית נע בין 1,500-2,000 ₪ למ"ר. זה אמנם נחשב מחיר לא זול במיוחד, אולם אם מסתכלים לטווח הארוך, מסתבר שהתקנת הפרגולה משתלמת מאוד.
ראשית, הפרגולה עמידה מאוד. כפי שציינו קודם, היא עשויה אלומיניום, שהוא אחד מסוגי המתכות העמידים ביותר, שאין לו כמעט בלאי, כך שהוא שומר על המראה שלו ואינו רגיש לקור או לשמש. ומפני שהאלומיניום שומר על המראה שלו לאורך שנים, אין צורך להחליף או לחדש אותו. אם תקחו בחשבון גם את התחזוקה שנחסכת מכם, וכמובן שגם את היכולת של הפרגולה להיסגר ולהיפתח בזמן ובתנאי מזג האוויר הרצויים, ובכך לשמור על ריהוט הגן ועל אלמנטים נוספים שיש בתוכה, נראה שמדובר בסכומי כסף לא מבוטלים.
מומלץ להכנס לעמוד השוואות מחירים ובחירת מתקיני פרגולות למידע נוסף בנושא.
אם כך, ניתן לומר שאין דבר יותר נוח מפרגולה חשמלית. זה מצב אידיאלי שמאפשר לכם ליהנות מכל העולמות – גם מפרגולה מקורה, שמהווה שטח בנוי בחלל החוץ, כזה שניתן לארח או לשהות בו בכל ימות השנה, וגם שליטה מוחלטת על כמות האור / הצל / הרוח שתרצו להכניס אל פנים הפרגולה, בהתאם למזג האוויר ולצרכים שלכם, באופן כזה שיהפוך את השהות למושלמת עבורכם ועבור האורחים ובני המשפחה.
בהצלחה!