הכניסה לבניין וחדר המדרגות שב ו הם למעשה כרטיס הביקור של הבניין. זהו הדבר הראשון שרואים כשנכנסים אליו , ולא משנה אם זה בניין מגורים או בניין משרדים . כן, תתפלאו, למרות שרוב הבניינים היום מצוידים במעלית, עדיין לא מעט אנשים עוברים ב חדר המדרגות ובמקום להשתמש במעלית, הם מעדיפים לטפס במדרגות. גם כדי לעשות קצת ספורט, גם כי חלק פוחדים ממעליות וגם כדי להגיע מהר יותר , בטח אם אלו הדיירים או עובדי המשרד מהקומה הראשונה או השנייה, שבזמן ההמתנה למעלית כבר מזמן יכולים להגיע למחוז חפצם . מכיוון ש חדר י מדרגות לא איבד ו מהפופולריות של הם וה ם עדיין מהוו ים חלק מהותי מאזור הלובי, שהוא הכניסה לבניין, יש צורך לשמור עלי הם נעי מי ם , ריחניים ונקי ים. לשם כך י ש לבצע ניקיון מדרגות , באופן עצמאי או על ידי העסקה של חברת ניקיון. אם יש לבניין שלכם חברת ניהול, הרווחתם – השירות הזה כבר כלול בשירותים שהחברה מספקת לכם .
מה כולל ניקוי חדר המדרגות?
חשבתם שכל מה שצריך זה רק לטאטא או ל ש אוב ולשטוף? תחשבו עוד פעם.
הפעולות האלה בהחלט יעילות והן חלק מתהליך הניקיון , אבל אם אתם רוצים שחדר המדרגות שלכם יהיה באמת נקי, ה מלאכה מורכבת קצת יותר .
קודם כל, זוהי עבודה פיזית , שכרוכה בירידה ועליה של גרמי מדרגות , לפעמים עם דליי מים כבדים.
זו גם עבודה שיש בה סי כון , כ י וון שהי א כוללת ניקיון עם מי ם וחומרי ניקיון מחליקים ו בנוסף, קיים גם ההיבט של מבנה הבניין והאם חדר המדרגות כולל חלונות , ש כמובן שגם אותם יש לנקות . לעיתים חלונות אלה ממוקמים גבוה ו אז יש להשתמש בסולם כדי לנקות אותם , מה שמגביר את הסיכון . חשוב כמובן גם לנקות את המעקות ואת דלתות הכניסה לקומות אם יש, ולשטוף בין המעברים.
החומרים בהם משתמשים לניקוי המדרגות מגוונים, אולם מכיוון שמדובר באזור ציבורי, ש יחסית מנקים אותו הרבה ושעוברים הו לא מעט אנשים , רצוי ש לא לה שת מש בחומרי ניקוי זולים שעלולים להיות רעילים לאוכלוסיות כמו ילדים ואנשים מבוגרים ו / או לגרום נזק לרצפות. כיום ההמלצה היא לעבוד עם חומרים ידידותיים לסביבה .
כך יימנע שימוש בכימיקלים מזהמים וי י פלטו פחות חומרים מז יקים למערכת הניקוז של הבניין , שבסופו של דבר מגיעה למערכת הניקוז העירונית . יש בניינים שבהם נחוץ לעשות פוליש למדרגות או לצבוע את הקירות שבחלל באופן תקופתי. מדובר בעיקר בבניינ י משרדים, שבהם הנראות חשובה מאוד, אך זה בהחלט מומלץ גם ל מגדלי מגורים, שבהם המדרגות נשחקות מאוד בשל כמות האנשים הנכנסים לבניין, ואפילו לבנייני מגורים לא גבוהים במיוחד, כיוון שזה עושה פלאים למדרגות ומשדרג את מראה הבניין כולו. כמובן ש חברת ניקיון או מנקה מקצועי לא מגיעים רק לנקות את חדר המדרגות בבניין, הם באים לעשות ניקיון כללי בכל השטחים הציבוריים של הבניין . כלומר הם מבצעים נ יקיון ושטיפה של לובי הבניין, ניקיון של המעלית שדורש שימוש בחומרים ייעודיים אחרים מ אלה של הניקיון הכללי, ניקיון של חלונות הויטרינה , של דלתות המחסנים ו כן השקיי ב של הצמחיה , כגון עציצים או אדניות, שנמצאים בשטחים אל ה .
מתי כדאי לבצע ניקיון חדרי מדרגות ובאיזו תדירות?
האמת ש התשובה לשאלה הזו היא שאין כללים, לא ל שאלה מתי מנקים ולא ל שאלת תדירות הניקיון , שיכול להתבצע בכל שעה שהיא , בוודאי אם מדובר בנניין מגורים. עק רו נית, גם בבנייני מ שרד ים אפשר לבצע ניקוי מדרגות בכל עת , אולם עדיף לכוון אותו לשעות הערב והלילה, כיוון ש אלו הן השעות שבהן הפעילות בבניין יורדת משמעותית והרבה פחות אנשים נכנסים אליו, כך ש סכנת ההחלקה או סיכון בטיחותי אחר , פו חתים . לגבי תדירות, התשובה היא שעדיף ש ניקוי חדרי מדרגות יבוצע באופן שוטף . אפשר כמובן להזמין חברה מקצועית או מנקה מדרגות שינקו פעם ב ..., אבל על מנת לשמור על נראות המקום ולהגן עליו מבלאי ומשחיקה, כדאי שיתבצע ניקיון על בסיס שבועי לפחות , בטח בעונת החורף שבה, באופן טבעי, חדרי המדרגות מתלכלכים יותר .
מי אחראי על חברת הניקיון / מנקה המדרגות?
כפי שכבר נ כתב כאן קודם, למרבית בנייני המשרדים ובנייני המגורים הגבוהים, יש חברת ניהול שמטפלת בכל ענייני הניקיון, והיא זו שדואגת להעסקת חברה מקצועית או מנקה חדרי מדרגות , כך שאם אתם מתגוררים או עובדים בבניין כזה, הסיר ו דאגה מליבכם. לעומת זאת, בבנייני מגורים שבהם לא מועסקת חברת ניהול, הטיפול ב תחזוקת הבניין בכלל וב ניקיון חדרי המדרגות בפרט הוא באחריותו של ועד הב ית .
אז כמה באמת עולה ניקיון חדרי מדרגות?
המחי ר עבור שירות ניקיון חדרי מדרגות נ קבע בהתאם למספר הקומות של הבניין, לתדירות הניקיון הרצויה , למורכבות העבודה (למשל, האם יש חלונות בחדר המדרגות , שגם אותם צריך לנקות, דבר שכמובן משפיע על זמן הניקיון ), ו פרמטר אחרון - מצב התחזוקה של הבניין. מצב הערכה של מחירי ניקיון שבוע י של בניין:
-עד 4 קומות עולה בין 600-800 ₪ לחודש .
-ניקוי 4 קומות פעמיים בשבוע המחיר יעלה ל-1,000-1,500 ₪.
-ניקיון של בניין בין 5-9 קומות יעלה 1,000-2,000 ₪ עבור פעם בשבוע , ו-1,800-3,600 ₪ לפעמיים בשבוע .
-עלות ניקיון בניין של 10 קומות ומעלה, כבר יעמוד על מינימום של 2,500 ₪ לחודש.